www.vitalmedyoga.se

Bra att veta inför yogapasset

Medicinsk Yoga består av enkla, säkra och mycket kraftfulla program för din hälsa och ditt välmående. När du regelbundet praktiserar Medicinsk Yoga minskar kroppens negativa reaktioner på stress. Du känner dig lugnare, mera avspänd och i balans.

Det du bör tänka på inför yogapasset är att bära mjuka kläder och inte äta en större måltid timmarna innan. Drick mycket vatten och ha gärna en flaska vatten tillgänglig under och efter passet. Ta det lugnt efter yogapasset och mjukstarta in i vardagen igen, så behåller du den balans och stillhet som yogapasset ger.

Medicinsk Yoga handlar om att lära känna sin kropp, mjuka upp och öka rörligheten i rygg och leder, att reducera olika spänningstillstånd i leder och muskulatur och att balansera kroppens körtelsystem och hormonproduktion. Vi arbetar med andningstekniker, rörelser och djupa avspänningstekniker och pratar om hur det påverkar vår kropp och vårt sinne och hur vi själva kan förebygga och rehabilitera olika hälsoproblem.

Stress hindrar kroppens återhämtande och läkande krafter att verka och är idag orsak till många av de sjukdomar och besvär vi drabbas av. I Medicinsk Yoga arbetar vi med långa djupa andetag och enkla kraftfulla rörelser för att motverka stress och stressrelaterade problem. 

Ett medicinskt yogapass pågår i en timme och femton minuter och börjar alltid med djupa andetag och avslutas med djup avslappning och meditation.


Yogamattor. kuddar och filtar finns på plats, det finns också utrymme för att byta om.


e-post: susanne@vitalmedyoga.se • mobil: 0737-36 46 95 • www.vitalmedyoga.se • Kålsängsgränd 10A, 753 19 Uppsala